STC Ads

Je hoort en ziet het steeds vaker: afkicken in Zuid-Afrika. Met de huidige reismogelijkheden kun je gemakkelijk en snel overal ter wereld naartoe vliegen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een afkickkliniek in Nederland. Maar waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om naar een afkickkliniek in het buitenland te gaan. In onze blog geven wij antwoord op deze vraag.

Geen tot korte wachttijden

Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel van een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Wanneer je worstelt met een verslaving en de beslissing hebt genomen om hulp te zoeken, wil je zo snel mogelijk geholpen worden. In Nederland kunnen de wachttijden soms maandenlang zijn, wat kan leiden het verliezen van motivatie. In een Zuid-Afrikaanse kliniek is dit probleem er niet of nauwelijks. Je kunt vaak direct terecht, waardoor je snel met je herstelproces kunt beginnen.

Hoogwaardige zorg

In Zuid-Afrika staan de afkickklinieken bekend om hun hoogwaardige zorg en persoonlijke aandacht. Waar cliënten in Nederland soms aangeven dat ze zich een nummer voelen of dat de behandelingen te algemeen zijn, ligt in Zuid-Afrikaanse klinieken de nadruk op persoonlijke begeleiding.

De behandelprogramma’s worden vaak op maat gemaakt en er wordt veel aandacht besteed aan de onderliggende oorzaken van de verslaving. Wat heeft geleid tot je verslaving? Welke diepere problemen moeten worden aangepakt om een langdurig herstel mogelijk te maken?

Deze vragen worden zorgvuldig onderzocht, zodat de kans op terugval wordt geminimaliseerd. Bovendien krijg je bij een kliniek als White River Recovery hoogwaardige zorg voor een betaalbare prijs.

In Zuid-Afrika afkicken

De omgeving

Naast dat Zuid-Afrika een prachtige omgeving heeft, is het klimaat ook stuk aangenamer dan in Nederland. Deze omgeving gaat bijdragen aan herstel. Daarnaast is het ook aan te raden om weg te gaan uit een omgeving waarin je dagelijks te maken krijgt met triggers en verleidingen. In Zuid-Afrika kun je je juist volledig focussen op herstel.

Wordt een afkickkliniek in het buitenland vergoed?

Een veelgestelde vraag is hoe het zit met de kosten, want wordt een afkickkliniek in het buitenland vergoed? Het goede nieuws is dat veel Nederlandse zorgverzekeraars behandelingen in het buitenland vergoeden, mits de kliniek samenwerkt met de verzekeraar. Het is daarom belangrijk om bij je eigen zorgverzekeraar te informeren naar de vergoedingen en voorwaarden.

Kortom, kamp jij met een verslaving? Dan is het zeker aan te raden om te gaan afkicken in Zuid-Afrika. Je krijgt daar de zorg die nodig is om volledig te herstellen.

STC Ads